Verslavingsdeskundige Nikki Nooteboom2021-08-24T20:11:18+02:00

NIKKI NOOTEBOOM

Verslavingsdeskundige én zelf ervaring
met trauma en verslaving

Verslavingsdeskundige
én zelf ervaring
met trauma en verslaving

Op deze planeet sinds 1972. Ik heb twee dochters van 17 en 20. Mijn beroep hiervoor was professioneel fotograaf. Ook ik heb ervaring met trauma en verslaving. In mijn leven heb ik veel therapeuten gezien, maar niets hielp. Ik had altijd het gevoel dat ze me niet begrepen waardoor ik mezelf ook alleen maar minder snapte. Het was frustrerend. Alcohol was voor mij de manier om mezelf te verdoven, tot ik aan de afgrond stond…

Ik ben van mening dat het zover niet hoeft te komen. ‘Trauma Informed Care’ Practitioners kunnen mensen veel eerder, zelfs voordat ze verslaafd worden, helpen om te helen van het ontwikkelingstrauma waardoor de kans op verslaving beduidend afneemt. Dit zal veel leed, diagnoses en behandelingen schelen. Zeker als we  het maatschappij breed eerder herkennen en erkennen, zoals op scholen, in bedrijven en op verenigingen. Het is een verandering in denken over ‘ziekte’ en mensen die gelukkig steeds meer terrein wint. Ik zie het als een taak om te helpen dit terrein uit te breiden.

Ik ben mezelf gaan opleiden via universiteiten en organisaties over de hele wereld, die zich bezig houden met de laatste inzichten op het gebied van verslaving en specifiek ontwikkelingstrauma. Over een aantal maanden ga ik 2 maanden naar de Verenigde Staten om daar te studeren en te werken op een speciale Trauma Informed Care Farm. Hierdoor kan ik mijn kennis en ervaring inzetten en daar veel leren van de fantastische professionals die zich elke dag inzetten voor anderen. Tijdens mijn verblijf in de VS zal ik mijn coaching online voortzetten.

Mijn opleiding tot nu, naast zelfstudie:

  • Trauma Informed Certified Practitioner – TIC Training Center, Colorado USA
  • Modern Applied Psychology (diploma) – Achology, Scotland
  • Addiction Prevention and Treatment Clinical Skills (certificaat) – Yale University
  • The Addicted Brain | neurobiology (certificaat) – Emory University
  • Philosophy & The Sciences (certificaat) – The University of Edinburgh
  • Motivational Enhancement Techniques (certificaat) – University of Virginia
  • Skilled Helper Training Course (certificate) – Egan & Ramsay
  • Psychological First Aid (certificate) – Johns Hopkins University
  • Health Coaching Conversations – Imperial College London

Wil je eens van gedachten wisselen? Neem vooral contact op!

CONTACT

Betrokken op de juiste manier

Mijn coach is heel betrokken op de juiste manier. Ze oordeelt niet en is er wanneer nodig. Een voorbeeld: ik heb één sessie afgezegd, Nikki gaf me de ruimte om dit te doen. Maar tegelijk gaf ze een berichtje dat ik toch zo snel mogelijk terug contact moest nemen met haar. Ik voelde me dus veilig door de ruimte maar vooral doordat mijn coach toch echt bezorgd was dat ik verstek gaf.

KJ te L

Blog over verslaving en herstel

Ga naar de bovenkant