Dit is een oefening om een beetje te begrijpen hoe het voelt om enorme craving te hebben naar drank of drugs en dat je daar letterlijk alles voor doet of laat… Niet een foute Trump-grap.

1. Hou je adem in, knijp ook je neus dicht. In het begin lukt het allemaal nog wel, je bent je bewust van je omgeving, neemt dingen waar, de stemming zit er nog wel in. Je maakt je geen zorgen.

2. Dan wordt het moeilijker, je wordt al wat paniekeriger en wordt onrustig. Je kunt nu je minder goed concentreren en de wereld om je heen wordt vager. Je kijkt om je heen of er zuurstof voorhanden is.

3. Het is niet meer te houden!! Als je NU geen zuurstof krijgt, dan ga je dood. De omgeving is weg, je neemt geen prikkels meer op. Je bent tot alles in staat want het voelt alsof je in doodsnood bent. Alles moet wijken, je slaat wellicht je eigen kind nog aan de kant als je daardoor aan zuurstof kunt komen!

Welkom in een craving en het gevoel dat je moet vechten voor je leven… Dit heeft dus niets met wilskracht te maken! Zullen we dat afspreken 馃槂馃檶馃徑?

Related Posts