Een zoektocht naar manieren om mensen te begeleiden in het zichzelf verlossen van verslaving en angst, leidt naar onder andere Logotherapie. Heeft het lijden van mensen vooral te maken met een gebrek aan besef van levensbetekenis? Ligt de oplossing in het vinden hiervan en hoe doe je dat?

“Het komt nooit en te nimmer neer op wat wij van het leven moeten verwachten, maar eerder op wat het leven van ons verwacht.” – Victor E. Frankl

Zijn ideologie is gebaseerd op zijn eigen ervaring in kamp Auschwitz. De veerkracht en overlevingsdrang van mensen in de meest slechte omstandigheden. Als overleven een kwestie van innerlijk de beslissing voor leven nemen, ongeacht de externe omstandigheden. Met als basis de ‘meaning of life’, dat zorgt voor hoop en wil om te leven ipv lijden. Het leven betekent de juiste reactie op omstandigheden.

Ieder mens heeft zijn eigen ‘Ikigai’ en is niet te vergelijken met die van anderen.

Related Posts